Orkesteri

Seinäjoen kaupunginorkesteri

Yhdistyspohjainen Seinäjoen kaupunginorkesteri perustettiin vuonna 1936. Kaupunginorkesterin vakituiseen miehitykseen kuuluu jousikvintetti ja puhallinkvintetti, niinpä orkesterin toiminnan painopistealueena onkin kamarimusiikki. Seinäjoen kaupunginorkesteri esittää säännöllisesti myös sinfoniamusiikkia, jolloin runkosoittajistoa täydennetään muilla ammattimuusikoilla.

Oopperaorkesterina Seinäjoen kaupunginorkesteri on toiminut Seinäjoen kaupunginteatterin ja oopperayhdistyksen oopperaproduktioissa, sekä Ilmajoen musiikkijuhlilla. Orkesteri on tuttu vierailija Korsholman Musiikkijuhlilla. Vuosittain kaupunginorkesteri esiintyy myös Seinäjoen Tangomarkkinoilla. Suuria kirkkomusiikkiteoksia esitetään yhdessä paikkakunnan kuorojen kanssa. Yhteistyö Vaasan kaupunginorkesterin kanssa on säännöllistä, yhteisiä konsertteja järjestetään 2-3 kertaa vuodessa.

Kaupunginorkesterin vakituisena konserttipaikkana on vuonna 1992 valmistunut, konserttisaliksi suunniteltu Seinäjoki-sali (410 paikkaa). Kotipaikkakuntansa lisäksi kamarimusiikkikokoonpanot ovat konsertoineet muualla kotimaassa, sekä Venäjällä, Italiassa, Saksassa, Espanjassa, Argentiinassa ja Vietnamissa.

Kokoonpanot

Pohjanmaa-puhallinkvintetti

Vuonna 1991 toimintansa aloittanut Pohjanmaa-kvintetti on kantaesittänyt Atso Almilan Puhallinkvinteton (1993) sekä Lauri Toivion Puhallinkvintetot no 1 (1995) ja no 2 (2011). Toivion kvintetosta on valmistettu myös YLE:n radionauha.

Seinäjoki-jousikvartetti

Seinäjoki-kvartetti perustettiin vuonna 1977. Kvartetti täydentyy tarvittaessa jousikvintetiksi. Molemmat kvintetit yhdessä ovat kantaesittäneet Jukka Linkolan teoksen Autumn Concerto (1996). Kaupunginorkesteri on ollut kantaesittämässä Ilmajoen musiikkijuhlilla myös Atso Almilan oopperoita Isontaloon Antti (2000) ja Pohjanmaan kautta (2002).

Tilauskonsertit

Kamarimusiikin helmiä -konsertti

Konsertti sisältää kamarimusiikkiohjelmiston suosituimpia teoksia. Otamme huomioon myös omat ohjelmatoivomuksesi.

Esiintyjäryhminä Pohjanmaa-kvintetti ja Seinäjoki-kvartetti.

Kesto: väliaikoineen n. 1,5 tuntia.

Esityksen vaatima tila: Juhlasali tms.

Konsertti tai musiikkiesitys myös muunlaisella kokoonpanolla mahdollinen duosta aina sinfoniaorkesteriin saakka.

Jousikvarteton historia -koulukonsertti

Seinäjoen kaupunginorkesterin jousikvartetti/-kvintetti esittää jousikvartettoja ja muuta jousisoitinmusiikkia eri tyylikausilta sekä esittelee jousisoittimia. Konsertti soveltuu peruskoulun yläaste- sekä lukioikäisille oppilaille. Konserttiin sisältyvät teosesittelyt toimitamme etukäteen.

Kesto: 40 min

Esityksen vaatima tila: Juhlasali tms.

Yhteystiedot: intendentti Heli Lahti p. (06) 420 2930, 044 550 2970, heli.lahti@skor.fi

Yhteystiedot: intendentti Heli Lahti, p. (06) 420 2930, 044 550 2970, heli.lahti@skor.fi

Taiteellinen johtoryhmä

Seinäjoen kaupunginorkesterin taiteellisesta johdosta vastaa Taiteellinen johtoryhmä, johon kuuluvat orkesterin muusikoista huilun äänenjohtaja Emilia Alho ja konserttimestari Antti Laasanen, sekä intendentin sijainen Heli Lahti ja toiminnanjohtaja Jarmo Anttila.

Muusikot