Tutustu toimintaamme

Teosesittelyt

Joka kausi orkesteri järjestää muutaman konsertin yhteydessä teos- ja taiteilijaesittelyn. Tilaisuuksissa tutustutaan konsertin ohjelmistoon, säveltäjiin ja esiintyjiin syvemmin ja kuullaan tarinoita kappaleiden ja ideoiden takaa.
Seinäjoen kaupunginorkesteri Skor

Nuoret kuulijat

Seinäjoen kaupunginorkesteri tekee tiivistä yhteistystötä alueen koulujen, päiväkotien sekä Etelä-Pohjanmaan musiikkiopiston kanssa. Musiikkiopiston oppilaat pääsevät seuralaisen kanssa konserttipassilla tiettyihin konsertteihin ilmaiseksi tai pientä maksua vastaan.

Seinäjoen kaupungin koulujen kulttuurimatka

Kulttuurimatka tarjoaa kaikille Seinäjoen perusopetuksen oppilaille tasa-arvoista ja laadukasta kulttuuri-, taide- ja kulttuuriperintökasvatusta. Kulttuurimatkan sisällöt koostuvat vierailuista Seinäjoen kaupungin alueen kulttuurilaitoksiin ja -kohteisiin. Keskeisiä toimijoita ovat Lastenkulttuurikeskus Louhimo, Seinäjoen Taidehalli, kaupunginkirjasto, kaupunginteatteri ja kaupunginorkesteri sekä Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseo.

Seinäjoen kaupunginorkesteri tarjoaa joka vuosi kaikille kaupungin 6. luokkalaisille konserttielämyksen.

Seinäjoen kaupunginorkesteri Skor

Opas kävijälle

”Tulukaa konserttihin sellaasena ku ootta!”

Elävästä musiikista nauttiminen konserttisalissa on ainutkertainen kokemus. Siellä olet keskellä musiikkia. Hyvänkään tallenteen kuunteleminen tai katseleminen kotisohvalla ei vastaa konserttisalin ilmapiiriä. Konserttisalissa voit olla itsekin mukana luomassa tunnelmaa. Koskaan ei voi tietää, mitä yllätyksellistä konsertissa voi tapahtua!

Seinäjoki-salin konserteissa tullaan esittämään entistä vaihtelevampaa musiikkia. Kaikennäköiset pelot klassisen musiikin vaikeaselkoisuudesta ovat turhia. Hylkää ennakkoluulot, heittäydy vain musiikin pyörteisiin ja luo omat mielikuvasi sävelistä.

Asuvalintasi on täysin vapaa. Musiikkia voi kuunnella ja siitä nauttia niin rennommissa kuin juhlavissakin vaatteissa. Tule sellaisena, miltä itsestä mukavalta tuntuu!

Seinäjoki-salimme on erinomainen konserttisali. Salissa voi istua missä tahansa. Näkyvyys joka paikalta esiintymislavalle on hyvä ja musiikki kuuluu kaikkialle.

Jos pelkäät taputtavasi väärässä paikassa, seuraa milloin muut ryhtyvät suosionosoituksiin. Yleensä taputetaan, kun koko teos on kuultu. Joissakin teoksissa saattaa olla useita pienempiä osia. Kapellimestari kääntyy yleisöön päin kumartamaan, kun koko teos on esitetty. Ilman kapellimestaria soitettavassa kamarimusiikissa teos päättyy, kun soittajat nousevat kumartamaan yleisölle.

Anna musiikin ruokkia sieluasi!

Konserttipaikat

Seinäjoki-sali Kampustalo, Kalevankatu 35, 60100 Seinäjoki
Lakeuden Risti Koulukatu 24, 60100 Seinäjoki
Vaasan kaupungintalo Senaatinkatu 1, 65100 Vaasa
Seinäjoen kaupunginkirjasto, Jaaksi-sali Alvar Aallon katu 14, 60100 Seinäjoki
Seinäjoen kaupunginteatteri, Aino-lava Alvar Aallon katu 12, 60100 Seinäjoki

Seinäjoki-sali

Seinäjoki-salin upea akustiikka luo hyvät puitteet niin konserttien, juhlien kuin seminaarien ja kokoustenkin pitämiseen.

Salissa on 410 istumapaikkaa (lisäksi 4 pyörätuolipaikkaa ja 5+5 lisätuolia). Salin konserttiflyygeli on Steinway D-274, viritystaso 442. Aula- ja näyttelytilaa on runsaasti ja valoisassa ravintola-kahviossa 100 asiakaspaikkaa.

Sähköinen varauslomake, hinnastot, ääni- ja valojärjestelmät, ravintola/kahvilapalvelut: Seinäjoki-salin nettisivuilta.

Tilavaraukset:
p. 044 7679 071, paula.loukola@skor.fi

Vahtimestari, salitekniikka:
Seppo Saranpää, p. 0400 585 624, seppo.saranpaa@netikka.fi

Kiinteistönhoito:
ma-pe klo 8–16: Juho Matalamäki, p. 040 868 0175, juho.matalamaki@seamk.fi
muina aikoina: SOL-palvelut päivystys, p. 0400 660 166

Seinäjoki-sali

Seinäjoki-sali

Kampustalo, Kalevankatu 35, 60100 Seinäjoki

Seinäjoki-salin salikartta (klikkaa isommaksi)

Muu toiminta

Kausiesitteen konserttien lisäksi kaupunginorkesteri esiintyy paljon kouluilla, palvelutaloissa ja päiväkodeissa Seinäjoen kaupungin alueella ja maakunnassa. Orkesteriin voi toisinaan törmätä myös lounaskonserttien yhteydessä Seinäjoen keskustan lounasravintoloissa.

Seinäjoen kaupunginorkesteri vierailee säännöllisesti myös ulkomailla. Vuoden 2018 aikana orkesterin muusikoita kutsuttiin lokakuussa Cumbre Mundial del Tango -tapahtumaan Melillaan, Espanjaan sekä joulukuussa Vietnamiin Hanoin kaupunkiin. Elokuussa 2017 koko orkesteri matkusti konserttimatkalle Venajälle, Novgorodiin.

Äänitteet

A Different Trend

Seinäjoen kaupunginorkesteri julkaisi 80-vuotisjuhlansa kunniaksi 2016 levyn A Different Trend, joka sisältää menestyneimpiä teoksia Chamber Music Seinäjoki –kansainvälisen kamarimusiikin sävellyskilpailusta. Kapellimestari Tuomas Rousi, Seinäjoen kaupunginorkesterin taiteellinen johtaja 2010-2015, johtaa levyllä SKORia ja on ollut valitsemassa levyn kappaleita.

Teokset ovat Seinäjoen kaupunginorkesterin sävellyskilpailun vuosilta 2005, 2008 ja 2011. Levyn nimi, A Different Trend on levyllä oleva, Dario Maggin teos. Se voitti jaetun I palkinnon vuoden 2011 kilpailussa. Levyn muut teokset ovat Takahiro Sakuman Phenomena 2 (II palkinto vuonna 2005), Hiroshi Nakamuran Tenebrae Factae Sunt (yleisöpalkinto vuonna 2011), Paulo Boggion The Angel of Loneliness (jaettu I palkinto vuonna 2008) ja Riikka Talvitien kaksi sovitusta Contrapunctus 6. Die Kunst der Fuge Contrapunctus 6 ja Contrapunctus 7. Fuga a 4 voci per Augmentationem et Diminutionem J. S. Bachin teoksista.

“Halusin rakentaa Talvitien Bach-sovituksista kuin kehykset nykysäveltäjille ja heidän kilpailussamme menestyneille teoksilleen”, kuvailee Tuomas Rousi.

Levyn äänitys ja masterointi: Markku Veijonsuo/Varistoteles Studio. Ulkoasu: Jarkko Ruonakoski/ Valakia Interactive Oy. Paino ja monistus: Jurvan Musiikkipaja Oy