SKOR 2024

Songs After Midnight 2.2.2023 klo 19 Seinäjoki-sali

Esittely

#skorsongsaftermidnight

Ida Elina: Youtube-ilmiö, laulaja-lauluntekijä ja popkanteletar. Mielenkiintoa maailmalla herättävä persoona ja Suomi-lähettiläs Ida Elina on saanut taakseen kantelemusiikkiin rakastuneen laajan fanijoukon niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Helmikuussa taiteilija yhdistää voimansa Seinäjoen kaupunginorkesterin kanssa tuloksena huikea kattaus Ida Elinan omaa tuotantoa sekä uudelleen sovitettuja tuttuja elokuvasävelmiä.

Konsertti on osa myös Seinäjoen kaupungin koulujen kulttuurimatkaa, ja tarjotaan näin kaikille kaupungin 6-luokkalaisille.

Käsiohjelma:

Youtube-ilmiö, laulaja-lauluntekijä ja popkanteletar. Mielenkiintoa maailmalla herättävä persoona ja Suomi-lähettiläs Ida Elina on saanut taakseen kantelemusiikkiin rakastuneen laajan fanijoukon niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

Klassisen musiikin koulutuksen saanut ja Sibelius-Akatemiasta valmistunut (v. 2012) popkanteletar on tehnyt uraauurtavaa työtä kantelemusiikin parissa. Taiteilija on jo 2010-luvun alkupuolelta saakka tehnyt kanteletta suurelle yleisölle tunnetuksi sekä Suomessa että ympäri maailmaa.

Päivi Ida Elina Kujanen (1986) aloitti musiikkiopintonsa pianonsoitolla 8-vuotiaana Oulaisissa, Pohjois-Pohjanmaalla. Kantele tuli elämään sattumalta 13-vuotiaana, kun soittoharrastus alkoi taiteilijan omien sanojen mukaan siskon kiusaksi. Unelma ammatista kanteletaiteilijana syntyi kuitenkin pian kanteleensoiton aloittamisen jälkeen ja unelma sai lisäpontta taiteilijan tullessa hyväksytyksi Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen osastolle vuonna 2005. Taiteilijan siihen mennessä merkittävin elämän käännekohta tapahtui vaihto-oppilasvuonna 2009 Japanissa, jolloin elämän suunta radikaalisti muuttui. Taiteilija kertoo ennen vaihtoon lähtöä kahlanneensa läpi syviä vesiä ja ammatillisia kriisejä, sekä katkeroituneensa, kun oma unelma ei ollut ottanutkaan tuulta siipiensä alle. Hän kertoo myös ajatelleensa vaihtovuottaan vedenjakajana – joko musiikkitaival jatkuisi tai edessä olisi alanvaihto.

Vaihto-oppilasvuoden alussa yksi YouTube-video, fingerstyle-kitaristin versio Michael Jacksonin Billie Jeanista, mullisti taiteilijan musiikillisen ajattelun ja sai aloittamaan oman popkanteleen soittotyylin kehitystyön, joka on sittemmin jatkunut ja jatkuu edelleen. Taiteilijan kehittämä tyyli on inspiroinut soittimen ääreen satoja nuoria kanteleensoittajia ja innostanut nuoria sekä vanhempia musiikin pariin. Ida Elina on esiintymisten lisäksi opettanut soittotyyliään kanteleensoittajille ympäri Suomen mestarikursseillaan. Muun muassa Helsingin Sanomat on kirjoittanut taiteilijan poikkeuksellisen tyylin ja popcovereiden mullistaneen kantelemusiikin (Helsingin Sanomat 2019). Ida Elina on saanutkin taakseen poikkeuksellisen laajan kannatusjoukon aina liike-elämästä valtiohallintoon ja suurlähetystöistä faneihin ympäri maailmaa.

OHJELMISTOSSA

Tutustu myös