SKOR 2024

Koko perheen konsertti:

Hanhiemo

to 19.9. klo 18 Seinäjoki-sali

Esittely

Ranskalaissäveltäjä Maurice Ravel sävelsi Hanhiemon alun perin nelikätiseksi pianoteok- seksi ystäviensä Ida ja Cipa Godebskin tuolloin 6- ja 7-vuotiaiden lasten Jeanin ja Mimin soitettavaksi, alaotsikolla Cinq pièces enfantines (viisi lapsellista kappaletta). Ravelin sovitettua 1911 viisiosaisen sarjan orkesterille Théâtre des Artsin johtaja Jacques Rouchén tilasi musiikista baletin. Viimeisellä Hanhiemon sävellyskierroksella 1912 Ravel laajensi teoksen yksitoistaosaiseksi, lisäten alkusoiton, neljä välisoittoa ja yhden kokonaan uuden osan: Premier tableau: Danse du rouet et scène.

Sävellyksen inspiraationa toimi Charles Perraultin satukokokoelma Les Contes de ma mère l’Oye. Perrault keräsi satuja suullisesta kansanperinteestä ja moni tarinoista on säilynyt tähän päivään asti mm. Grimmin satujen kautta.

Tomas Takolander on Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi kahdesti valmistunut kuoron- ja orkesterinjohtaja, instrumentalisti, laulaja, säveltäjä ja sovittaja.

Amandine Doat on ranskalainen sirkustaiteilija ja tanssija ja mm. Cirques de Puces’n ja Ko-kollektiivin perustajajäsen. Suomen ensimmäinen sirkustaiteen taiteilijaprofessori Luis Sartori do Vale on sirkustaiteilija, visuaalinen taiteilija ja ohjaaja Brasiliasta.

#skorhanhiemo

Liput

10 €

Osta liput
Lippujen ostaminen

Konsertteihin voi ostaa lippuja ennakkoon SKORin toimistosta.
 Liput netistä: www.lippu.fi

Huomioitavaa

Alle 3-vuotiaat aikuisen sylissä ilmaiseksi
EPMO:n alkusoitto klo 17.30 Seinäjoki-salin yläaulassa

Tapahtuman luonne

Tapahtumaan käy kausikortti

Muusikot

Tomas Takolander, kapellimestari ja sovitus
Amandine Doat, tanssija & sirkustaiteilija
Luis Sartori do Vale, visualisointi, ohjaaja

Ohjelma

RAVEL: MA MÈRE LÒYE – HANHIEMON TARINOITA (BALETTI)

OHJELMISTOSSA

Tutustu myös

Atso Almilan kapellimestarikurssin

päätöskonsertti

to 3.10. klo 18

Seinäjoki-sali

Atso Almilan kapellimestarikurssin

päätöskonsertti

to 3.10. klo 18

Seinäjoki-sali