SKOR 2024

Joseph Haydn: ”Die Jahreszeiten” 4.8.2022 klo 19 Lakeuden Risti

Esittely

KORSHOLMAN MUSIIKKIJUHLIEN PÄÄTÖSKONSERTTI

”Mitä kevät lupasi kukillaan ja minkä kesä kypsytti lämmöllään, nyt syksy tarjoaa runsain mitoin iloiselle maamiehelle.” Seinäjoen ja Vaasan kaupunginorkesterit yhdistävät voimansa vaasalaisen Canticum Maris -kuoron kanssa, jota johtaa Tarja Viitanen. Korsholman Musiikkijuhlat päättyy 3.8.Vaasan kirkossa, ja konsertista järjestetään vielä uusintaesitys Seinäjoen upeassa Lakeuden Ristin kirkossa 4.8. Yhtyeet esittävät yhdessä huippusolistien kanssa Joseph Haydnin suurteoksen, oratorion Die Jahreszeiten – Vuodenajat kapellimestarinaan loistava Dima Slobodeniouk, joka on tehnyt kansainvälistä uraa jo vuosia.

Oppineesta ja älykkäästä taiteellisesta johtajuudestaan arvostettu Dima Slobodeniouk on toiminut Orquesta Sinfónica de Galician musiikkijohtajana vuodesta 2013. Yhdessä he ovat viime vuosina luoneet laajan ja kiitetyn mediakirjaston konserttitallenteistaan. Aikaisempina kausina hän on johtanut monta maailmanluokan orkesteria, kuten Berliner PhilharmonikerSymphonieorchester des Bayerischen RundfunksBayrische StaatsorchesterGewandhausorchester LeipzigLondon Philharmonic OrchestraConcertgebouworkest ja NHK Symphony Orchestra.

Dima Slobodenioukin johdettavana on ollut myös lukuisia tunnustettuja solisteja, kuten Barbara Hannigan, Baiba Skride, Isabelle Faust, Patricia Kopatchinskaya, Leif Ove Andsnes, Khatia Buniatishvili, Vilde Frang, Yuja Wang ja Frank Peter Zimmermann.

Slobodeniouk syntyi Moskovassa ja opiskeli viulunsoittoa Moskovan keskisessä musiikkikoulussa Zinaida Gilelsin ja Jevgenia Tsugajevin johdolla. Hän jatkoi Keski-Suomen Konservatoriossa ja Sibelius-Akatemiassa. Tämän jälkeen hän opiskeli orkesterinjohtoa, ensin Atso Almilan kanssa ja myöhemmin Leif Segerstamin, Jorma Panulan, Ilja Musinin ja Esa-Pekka Salosen johdolla. Hänen intohimonsa tulevien sukupolvien muusikoiden auttamiseksi on johtanut ohjelmaan Orquesta Sinfónica de Galician kanssa. Ohjelman puitteissa nuoret opiskelijat pääsevät työskentelemään ammattiorkesterin johdossa.

Vuosina 2016–2021 Slobodeniouk oli Sinfonia Lahden pääkapellimestari ja Sibelius-Festivaalin taiteellinen johtaja.

Liput

42 / 37 / 35 €

Huomiot

Konsertteihin voi ostaa lippuja ennakkoon SKORin toimistosta.
 Liput netistä: www.lippu.fi

Muut konsertit Vaasan kirkko 3.8.2022 klo 19.

Tapahtuman luonne

Kausikortilla alennus.

Muusikot

SEINÄJOEN ja VAASAN KAUPUNGINORKESTERIT
DIMA SLOBODENIOUK, kapellimestari
TUULI LINDEBERG, sopraano
TUOMAS KATAJALA, tenori
ARTTU KATAJA, baritoni
Kamarikuoro CANTICUM MARIS
TARJA VIITANEN, kuoronjohtaja

Teokset

Joseph Haydn
Die Jahreszeiten – Vuodenajat, Hob. XXI: 3 
I Der Frühling
II Der Sommer
III Der Herbst
IV Der Winter

OHJELMISTOSSA

Tutustu myös