Sara Antikainen

huilun äänenjohtaja, sijainen 31.4.2022 saakka

Miten tulit opiskelleeksi muusikoksi?
Huilunsoiton aloitin 9-vuotiaana ala-asteen musiikkiluokalla, jossa meidän oppilaiden tuli valita jokin puhallinsoitin. Meiltä sattui löytymään kotoa huilu, sillä äitini oli sitä aikoinaan nuorena soittanut muutaman vuoden, joten valinta oli minulle helppo. Näin jälkeenpäin ajatellen tuntuu tuo soitin minulle muutenkin luontevalta, sillä tykkään ottaa vastuuta ja soittaa sooloja – asioita joita huilistina pääseekin erityisesti tekemään. Opiskelin koko lapsuuteni aina 19-vuotiaaksi asti Kuopion Konservatoriossa Susanna Bundan oppilaana, jonka jälkeen pääsin Sibelius-Akatemiaan Mikael Helasvuon luokalle vuonna 2013. Musiikin kandidaatiksi valmistumisen jälkeen jatkoin opintojani Sveitsissä seuraavat viisi vuotta valmistuen parikin kertaa musiikin maisteriksi niin Lausannen kuin Geneven musiikkikorkeakouluista. Tällä hetkellä viimeistelen vielä Sibelius-Akatemian maisterintutkintoani ja sitten saa kyllä opiskelut hetkeksi riittää !

Mitkä ovat olleet mieleenpainuvimpia elämyksiä muusikon urallasi?
Mieleen tulee esimerkiksi orkesterikonsertti upeassa Pariisin Notre Damessa vain muutamaa kuukautta ennen sen tuhoutumista palossa – tuosta konsertista oli kylläkin glamour kaukana sillä kirkossa oli korkeintaan muutama aste lämmintä emmekä me muusikot saaneet käyttää talvitakkeja… Myös Sveitsin luksushotellissa järjestetyt Sissi-teemaiset wieniläispukutanssiaiset, Musiikkitalon hienossa konserttisalissa soitetut orkesterikonsertit sekä Itä-Suomen pienemmissä maakunnissa paikallisille soitetut kamarimusiikkikonsertit ovat jääneet mieleen mahtavina kokemuksina. Parhaita tilanteita kuitenkin ovat aine ne, kun yhteissoitto kulkee hyvin ja niin yleisö kuin soittajatkin nauttivat musiikista.

Mitä teet vapaa-ajallasi?
Vapaa-ajalla tykkään neuloa, käydä kuntosalilla sekä harrastaa erilaisia paritansseja – Suomen kesän lavatanssit on must!

Tulevat konsertit