Hilkka Rauhala

II viulun äänenjohtaja

Mikä innosti sinut opiskelemaan muusikoksi?
Seinäjoen Orkesterilla (nykyinen kaupunginorkesteri) oli paljon vaikutusta ammatinvalintaani. Kuulin sinfoniaorkesteria ensimmäisen kerran koulukonsertissa ja se teki minuun heti suuren vaikutuksen. Kehityttyäni pitemmälle viulunsoiton opinnoissani pääsin itsekin kokeilemaan taitojani orkesterin riveissä. Musiikki sai yhä enemmän jalansijaa elämässäni, ja niin päätin hakeutua Sibelius-Akatemiaan viulunsoittoa opiskelemaan.

Mitkä ovat olleet mieleenpainuvimpia elämyksiä muusikon urallasi?
Olen kokenut muusikon urallani niin paljon hienoja hetkiä, että en osaa poimia niistä mieleenpainuvimpia erikseen. Se, että esittämästämme musiikista on silminnähden nautittu, on aina ollut hieno hetki. Niitä hetkiä on syntynyt hyvin monenlaisissa tilaisuuksissa, yhtälailla pienissä ja intiimeissä kamarimusiikkitilaisuuksissa kuin suuremmissa konserteissa.

Mitä teet vapaa-aikanasi?
Vapaa-ajallani luen, liikun ja vietän aikaa perheen ja ystävien kanssa. Katsojana osallistun kulttuuritapahtumien lisäksi myös jalkapallo-otteluihin.

Mikä on parasta orkesterimuusikon ammatissa?
Orkesterimuusikon ammatissa parasta on musiikki, ja se yhteys, mikä musiikin kautta ihmisiin syntyy. Musiikki syntyy vuorovaikutuksessa, ja se otetaan vastaan vuorovaikutuksessa. Jos me muusikot lavalla emme puhalla musiikkiin henkeä, eivät myöskään kuulijamme saa siitä elämystä. Konsertissa olemme kaikki samassa veneessä.

Tulevat konsertit