Seinäjoen kaupunginorkesterin uudeksi 2. viulun äänenjohtajaksi on valittu Hanna Kankaanpää. Hanna on tuttu muusikko orkesterin rivistä, sillä alkukevään sijaisuuden lisäksi Kankaanpää on soittanut SKORin kanssa useissa konserteissa menneinä vuosina. Hanna siirtyi Seinäjoelle Vaasan kaupunginorkesterin 1. viulun äännejohtajan paikalta. Lämpimästi tervetuloa Seinäjoelle, Hanna!

Millaisesta muusikosta on oikein kyse? Tässä Hannasta hieman lisää:

Miten tulit opiskelleeksi muusikoksi? 

Aloitin viulunsoiton Ilmajoen musiikkikoulussa v. 1984. Vähän myöhemmin pääsin mukaan Peuralan pikkupelimanneihin Peltosen Lassen oppiin. Jatkoin opintoja Etelä-Pohjanmaan musiikkiopistossa, Keski-Pohjanmaan konservatoriossa, sekä Pirkanmaan ammattikorkeakoulussa, josta valmistuin musiikkipedagogiksi 2011.

Mitkä ovat olleet mieleenpainuvimpia elämyksiä muusikon urallasi?

Niitä on useita, mutta esim. kolmeviikkoinen konserttikiertue Venetsian alueella Pohjois-Italiassa opiskelijaorkesterin kanssa oli hieno elämys. Myös ulkomaanmatkat Tampere Filharmonian kanssa ovat jääneet erityisesti mieleen.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Harrastan ratsastusta ja lenkkeilyä, sekä talvisin hiihtoladut vetää puoleensa. Viihdyn myös traktorin ja puimurin hytissä autellen miestäni viljatilan töissä, silloin kun omilta töiltäni aikaa liikenee. Perheen kanssa touhutaan paljon, ja reissataan säännöllisesti. Lappi ja erityisesti Ylläs taitaa olla suosikkikohteemme.

Mikä on parasta orkesterimuusikon ammatissa?

Saa soittaa upeita teoksia, joista monet ovat ”pysytelleet listoilla” jo satoja vuosia. Myös toimiva, heittäytyvä ja herkkävaistoinen yhteismusisointi on suuri ilo. Onnistuneen konsertin jälkeinen fiilis on vertaansa vailla!